Den första hemsidan 7

 


Jag har även köpt in hanar som får efterträda Eeto och Nichi. Det är DKCH SUCH Tronkaers Yoko Suko som kom till mig vid fyra års ålder. En mycket trevlig hane som anpassade sig bra.
Han blev far till två kullar. Valparna är trevliga, men alla har inte fått allt det som jag önskar av en riktigt bra shiba, så numera bor denna hane som ensam hund hos ett pensionärspar och lever livets ljuva dagar.

Nästa hane, Honto-No Bi Kayoobi, köptes in. Tyvärr växte han lite för mycket så han fick bli sällskapshund i Staffanstorp där han trivs alldeles ypperligt.Som ni kanske redan har räknat ut så är det inte lätt att köpa in en avelshane. Det är många detaljer som ska stämma innan hanen får titulera sig som just avelshane.
Nu gör SUCH Honto-No Daiou at Chonix entré. Han är den lugnaste valp man kan tänka sig och fortsätter så även som vuxen. Han är en hane som charmar alla och visar sig ge mycket trevliga valpar. Som ni redan har kunnat utläsa av hans titel så har han även tagit ett antal cert, närmare bestämt 8 och några BIR.
Så Daiou kommer ni att få träffa många år framöver på kennel Chonix
Hans kompanjon är SV-03 SUCH DKUCH Noven’s Juuyoubunkazai at Chonix. Jag väntade på honom i nästan ett år och han hämtades hem från Elisabeth Novén mitt i julhelgen, vilket inte var några problem enligt valpen. Livet lekte, enligt honom själv och det har det gjort ända sedan dess. Detta är en shiba som har mycket i huvudet. Han har nog sett på djungelboken där kung Loui sjunger ”Jag vill ju vara en man en människa” för alla stolar som kommer i hans väg sitter han på. Han är helt säker på att det ska serveras mat på tallrik även till honom. En liten pall går också bra att balansera på om det lider brist på stolar. Påhittighet är hans andra namn, men vilken charmknutte. Han lyckades till och med charma till sig BIS-valp placeringen på SSUK i Hässleholm och en BIS-2 valp placering i Halmstad i konkurrens med över 40 valpar. Han har numera 12 cert och ett stort antal BIR
År 2004 vid 2 ½ års ålder blev han BIS på shibaspecialen i Södertälje av 68 anmälda shibor.
Året därpå 2005 blev han BIS-4 och hans dotter Chonix Peko-Toya blev BIS-5.
Så han har all rätt att kalla sig avelshane.

Till slut vill jag säga att shiborna även har givit mig många trevliga bekantskaper och nya vänner, såsom alla uppfödare och shibaägare och sist men inte minst mina trevliga valpköpare som alltid ställer upp. Det ger väldigt mycket att vara shibauppfödare och shibaägare.

Förra sidan

Till första sidan