Den första hemsidan 3

 


Under årens lopp läste jag allt jag kunde komma över om shiban. Jag var på alla utställningar och tittade på de få shibor som kom. Shiban fascinerar mig eftersom den är så naturligt byggd och trots sin storlek ändå är en rejäl hund. Jag tycker den har ”det”. Svårt att förklara, men ni som själva har shiba vet vad jag menar. Pälsen är helt perfekt, lättskött och drar inte in en massa skräp. Prova själva att ha en hovawart ett tag, så får ni se skillnaden.
Ett stort plus är att rasen är så frisk. Efter alla veterinär-räkningar för mina brukshundar så uppskattar jag detta högt.

Nichi, LP SUCH Dandyboss Dainichi Zan, blev jag erbjuden att köpa i november 1991. I januari 1992 var han åtta veckor och flyttade då hem till vår familj. Han var en mycket lugn och sansad liten valp som blev rumsren direkt. Älskade att träna lydnad och gick nästan alltid lös. Den perfekta hunden, enligt min mening.

När han var nio månader tog han sitt första cert. Vi fick blodad tand och tog åtta till. Vid det laget hade jag bestämt mig: Shiban var min ras.Förra sidan

Nästa sida