Shibaträffen 2017

 

Shibaträffen i Malmö 2017

Av Annika Mårtensson kennel Chonix

Tänk av alla regniga dagar under veckan så valde molnen att flytta sig och låta solen skina på oss just lördagen den 5 augusti under hela vår shibaträff.
Många shibaägare kom på träffen och många som ville träffa shibor kom och fick sitt lystmäte. Det kom folk från Danmark, Stockholm och lite överallt ifrån olika delar av Sverige. En del gick i väntans tider och längtade efter sin shibavalp. Vissa var på planeringsstadiet och ville lära sig så mycket som möjligt om rasen. Bland shiborna som kom var det en spännvidd på allt från 4 månader upp till 12 år.
Vi pratade shiba med varandra hela dagen med ett avbrott för att träna att gå slalom runt alla shibor med ägare plus att träna möte två och två. Vi provade också hinderbanan som ni kan se på fotona. Detta höll Annette Wilén och Annika Larsson i och det gjorde de med bravur.
Annette hade även med sig hembakade cup cakes som var förvillande lika kondiscupcakes och vi var många som sneglade lystet på dem tills det gick upp för oss att de var lite matigare än vad vi trodde för dessa innehöll korv och hade färgad mos som topping. De var med andra ord mycket hundvänliga så alla shibor fick smaka. Någon liten shiba slukade 2-3 stycken och var nog mätt resten av dagen. 😊 Receptet kommer från boken ”Morrgans hundgodis” som klubben har haft och har möjlighet att sälja.