Den första hemsidan 6

 


Taiyo’s första kull föddes 1998. Pappa till valparna var den då 10 åriga hanen SUCH Manlötens Daisuki. Det blev två valpar en tik och en hane. Tiken behöll jag själv och hon döptes till Chonix Daiji Itto Shikujo. Itto var min första black & tan valp. Hon har numera 6 cert och 5 Cacib och är naturligtvis också SUCH. Hon har även godkänt karaktärstest.
Numera bor Taiyo i Höllviken hos familjen Blomgren.
Där hon trivs mycket bra

Ittos första kull var med Eeto. Det blev två valpar, en tik och en hane. Tiken behöll jag och hon döptes till Chonix Ichiko. Chiko växte upp till en vacker ung dam som tog sina cert i ett huj och blev champion. Men tyvärr visade sig att Chiko inte var fertil. Under mycket vånda bestämde jag mig för att hon skulle få flytta och bli sällskapshund. Hon bor nu i Svalöv och lever lyxliv. Itto bor numera hos ett par i Löddeköpinge, där hon bor granne med sin bror. Itto har även sällskap av sin dotter som heter Chonix Taiyo efter mormor.
Jag fick ta beslutet att köpa in nya tikar från andra linjer och det har jag aldrig ångrat.
SUCH Amaterasu av Enerhaugen (Sashi) fick jag köpa av Christen Lang . Hon ä r en mycket trevlig och vacker tik som har tagit väl hand om sina valpar. Hon bor numera hos Carina Ragnvid i Ängelholm tillsammans med Choni x Kenshou. Hon är en mycket bortskämd dam som inte tycker om brödrosten och för att damen ska få som hon vill så rostar numera familjen brödet i garaget. Sashi älskar att st yra och ställa över Kenshou som snällt finner sig i damens nycker.

Stämmlocks Aiko at Chonix köpte jag av Lena Sonefors .
Hon har haft två valpkullar men Aiko är en tik som inte trivs i flock så hon har fått flytta till Eva & Claes på Ungskär i Blekinge, där hon lever som en prinsessa.
Vi träffades med jämna mellanrum när hon inte var på segelsemester med båtenHonto-No Gogo är en annan tik som jag köpte av Helene Nordwall . Hon har visat sig vara en mycket bra avelstik som i sin första kull gav 1 tik och 4 hanar.
Tiken Chonix Peko-Toya hade jag egentligen inga planer på att behålla men här ville ödet annorlunda.
När hennes mor Gogo väntade valparna med Kazai ( SV-03 SUCH DKUCH Noven’s Juuyoubunkazai at Chonix) blev hon bara större och större. Jag väntade mig 3 valpar från början men började inse att det nog skulle bli fler ju längre tiden gick.
Gogo jäste och jäste över magen och en tanke föddes hos mig; om hon får 1 tik och 4 hanar då är tiken min. Min tanke var också att det hade varit bra om Gogo ville vänta att föda dem till midsommarafton för då hade jag tid.
Så hör och häpna; valparna föddes midsommarafton 2003 och det blev 1 tik och 4 hanar.

Jag är skrockfull så jag var ju bara tvungen att behålla tiken. Hon har utvecklats till en liten skönhet så jag har inget att ångra.
Hon har numera 9 cert och blev BIS-5 på shibaspecialen 2005 av 69 anmälda shibor. Hennes namn är Chonix Peko-Toya.Förra sidan

Nästa sida